Nyitólap Hírek Hogy cserélhetem ki a fűnyíró gumiabroncsot?

Hogy cserélhetem ki a fűnyíró gumiabroncsot?

Amikor beköszönt a jó idő, és a fűnyíró is előkerül arról a helyről, ahol télen megpihent, a szorgos gazdát gyakran nem várt kellemetlenségek fogadják.

Az egyik ilyen meglepetés az, hogy a téli álom épp eléggé megviselte a fűnyírót ahhoz, hogy cserélni kelljen benne pár alkatrészt. Esetleg magát a fűnyíró gumiabroncsot is, amit bár könnyű beszerezni, de nem olyan egyszerű kicserélni.

 

 

Nézzünk pár apróságot és tanácsot, amivel ez a feladat se kerül be a "lehetetlen" kategóriába.

Első lépés:

Tegyük sebességre a fűnyírót, valamint ne felejtsük el behúzni a kéziféket, így nem kell attól félnünk, hogy a gép megszökik előlünk. A cseréhez válasszunk sík, egyenletes területet, lehetőleg betont, ahol nyugodtan dolgozhatunk.

Lazítsuk meg a tengely csavarjait, ez ugyanis jelentősen felgyorsíthatja a munkát.

Második lépés:

Támasszuk meg alulról a fűnyírót egy emelő segítségével, így az nem dől el, és nem keletkezik benne (vagy épp rajtunk) sérülés.

Harmadik lépés:

Amikor az emelőt már elég magasra emeltük, és az megfelelően kitámasztja a fűnyírót, akkor a meglazított csavarokat távolítsuk el, majd vegyük ki a kereket a helyéről.

Negyedik lépés:

Óvatosan engedjük ki a levegőt az abroncsból, majd távolítsuk el a régi gumit, és helyezzük fel az újat. Akár a kerékpároknál, illesszük be a felnibe a gumit (a síkosító mellett csavarhúzót is használhatunk, de ügyeljünk arra, hogy ne sértsük meg az abroncsot).

Ötödik lépés:

A koszos területeket megtisztíthatjuk, majd tegyük a helyére az új gumival felvértezett kereket.

Hatodik lépés:

Húzzuk meg a csavarokat, aztán pedig fújjuk fel a gumit.

A feladat végrehajtásához körülbelül 40-45 percre lesz szükségünk, és nem árt, ha a szükséges eszközöket előre bekészítjük (emelő, csavarhúzó, fogó, tisztítószer). Ezzel a munka könnyebb, kényelmesebb és gyorsabb.


Vissza a hírekhez!