Nyitólap ÁSZF

ÁSZF

Kérjük azon Látogatóinkat, akik felhasználói szeretnének lenni a autogumiuzlet.hu internetes áruháznak, hogy körültekintően olvassák el az Általános Szerződési és Felhasználási Feltételekben foglaltakat, és szolgáltatásainkat akkor vegyék igénybe, ha annak minden pontjával maradéktalanul egyetértenek. Ezen dokumentum nem iktatódik, visszakeresésre nincs lehetőség. A megállapodás kizárólag elektronikus formában kerül megkötésre.

A vásárlás ténye, az Általános Szerződési és Felhasználási Feltételek elfogadását jelenti.
(továbbikakban Felhasználó)

Üzemeltető:

Cégnév: Abroncsdepo Kft.
Székhely:3950 Sárospatak, Kőrösi Csoma Sándor utca 37.
Adószám:24163156-2-05
Cégjegyzékszám:01-028312
Telefonszám:06-70/388-2371
E-mail cím:info@abroncsdepo.hu

(Továbbiakban: Üzemeltető)

Szerződés tárgya:

Minden olyan termék, amely megtalálható a www.autogumiuzlet.hu oldal kínálatában.

Feltételek érvényessége:

Az autogumiuzlet.hu internetes áruház termékeit az interneten közvetlenül vagy írásos formában, e-mailben lehet megrendelni. Az áruházban található összes termék ára forintban értendő, egy darabra vonatkozik, és az általános forgalmi adót tartalmazza. A vásárláshoz regisztrációra nincs szükség. Az alábbi szabályok nem vonatkoznak a www.autogumiuzlet.hu weboldalon keresztül elért más weboldalakra, függetlenül azok jellegétől, az általuk nyújtott szolgáltatástól, vagy az üzemeltetőjének személyétől. 
Üzemeltető az árváltozás jogát fenntartja és minden előzetes értesítés nélkül az oldal tartalmát –köztük a feltűntetett árakat is- módosíthatja. Bármilyen jellegű módosítás a megjelenés időpontjától érvényes, árváltozás után nem áll Üzemeltető módjában elfogadni reklamációt a weboldal keresőkben tárolt változatára. Üzemeltető nem köteles hibás áron a terméket értékesíteni, ebben az esetben tájékoztatja Felhasználót és helyes áron kerül kiszámlázásra a megrendelt termék, vagy megfelelő alternatívát ajánl. Ilyen esetekben Felhasználó díjmentesen elállhat a vásárlástól.

A weboldal folyamatosan frissül, a pontatlanságokért, téves információkért - legyen az képi vagy írásos- felelősséget Üzemeltető nem vállal.

A internetes áruházban feltüntetett termékek nem mindegyike érhető el azonnal raktárról, de a rendelés visszaigazolásánál Üzemeltető ügyfélszolgálata írásban vagy szóban jelzi Felhasználó felé, hogy a kiválasztott termék milyen szállíthatósági státuszban van. Amennyiben Felhasználó olyan terméket választ, ami a gyártó raktárából érkezik , illetve egyéb okok miatt (pl.:szállítási késedelem)  szállítási ideje eltér a leegyeztetett, illetve az Általános Szerződési és Felhasználási Feltételekben foglalt időponttól, késedlemért Üzemeltető felelősséget nem vállal.

Továbbá jelen ÁSZF hatálya kiterjed minden olyan kereskedelmi ügyletre Magyarország területén belül,  amely jelen szerződésben meghatározott felek között jön létre. A internetes áruházban történő vásárlást Az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény (a továbbiakban: ”Ektv.”) szabályozza, azzal, hogy a jelen ÁSZF-ben mellőzésre kerülnek az Ektv. 5.§ (2) és a 6.§ (1)-(2) bekezdéseiben foglaltak.

 

Megrendelés:

A vételár mindig a kiválasztott termék mellett feltüntetett összeg, amely az általános forgalmi adót tartalmazza. A termékek vételára nem tartalmazza a kiszállítás költségét.

Amennyiben az Üzemeltető minden gondossága ellenére hibás ár kerül az internetes áruház felületére, különös tekintettel a nyilvánvalóan téves, pl. a termék közismert, általánosan elfogadott vagy becsült árától jelentősen eltérő, esetleg rendszerhiba miatt megjelenő 0 Ft-os vagy 1 Ft-os árra, akkor Üzemeltető nem köteles a terméket hibás áron szállítani, hanem felajánlhatja a helyes áron történő szállítást, amelynek ismeretében Felhasználó elállhat vásárlási szándékától.

A megrendelést követően Üzemeltető Felhasználót egy automatikus visszaigazolásban tájékoztatja a rendelés beérkezéséről. Üzemeltető ügyfélszolgálata munkanapokon 9-től 17 óráig a rendelést feldolgozza, majd  telefonos vagy írásos megkeresésevel igazolja vissza Felhasználónak rendelését, ezzel véglegesítve azt. Általános szállítási határidő 2-3 munkanap, de minden esetben Üzemeltető ügyfélszolgálata igyekszik a rendelés visszaigazolásánál pontos szállítási határidőt megadni.

A rendelés leadásakor Felhasználó köteles minden adatot pontosan megadni, telefonszámból akár többet is a könnyebb kapcsolatfelvétel érdekében. A tévesen megadott adatokért és ebből adódó károkért Üzemeltető felelősséget nem vállal.

 

Szállítás:

A kiszállítás munkanapokon 8-17 óra között történik. Felhasználó, vagy az általa megbízott személy felelőssége, hogy az előre leegyeztetet címen és időpontban a termék átvételét biztosítsa. Kérheti a szállítást a lakcímétől eltérő címre (pl. munkahely) is, ebben az esetben kérjük, adja meg a számlázási cím mellett a szállítási címet (cég esetében a cégnevet) is. Továbbá Felhasználó kötelezettsége átvételkor az árut tételesen ellenőrizni, és hiánytalan teljesítés esetén ezt aláírásával igazolni. Ezt követően sérülésekre, hiányosságokra reklamációt Üzemeltetőnek nem áll módjában elfogadni. Kiszállítás megelőző munkanapon Üzemeltető, vagy a szállítást végző cég értesítést küld a Felhasználónak az áru feladásának igazolásáról .
Felhasználó a megrendelése leadásával kötelezettséget vállal arra, hogy a megrendelt és házhoz szállított terméket átveszi és a termék árát, illetve a szállítási költséget megfizeti. Amennyiben Felhasználó e kötelezettségét részben vagy egészben megsérti, Szolgáltató jogosult a Felhasználó további megrendeléseinek teljesítését megtagadni. Üzemeltető úgy is rendelkezhet, hogy ilyen esetekben kizárólag a Felhasználó előre fizetendő, átutalásos megrendeléseit teljesíti.

Szállítási díjak:

Személyautó, kisteher, terepjáró abroncsok esetén bruttó 1200 Ft/db szállítási díjat számolunk fel, ezen díjak alól kivételt képeznek a teher,  mezőgazdasági és ipari abroncsok.

Kérjük, az eltérő szállítási díjakról érdeklődjön ügyfélszolgálatunkon telefonon vagy írásban, az alábbi elérhetőségeink egyikén:

Telefonszám:                      06-70/388-2371

E-mail cím:                          info@abroncsdepo.hu

 

Fizetési lehetőségek:

Személyes átvétel esetén készpénzben a helyszínen, vagy banki átutalással előre van lehetősége Felhasználónak számlája kiegyenlítésére.

Futárszolgálattal történt szállítás esetén, az áru átvételekor a szállítást végző cég munkatársánál vagy banki előreutalással lehet a megrendelt termék ellenértékét Üzemeltetőhöz eljuttatni. Banki előreutaláskor az ellenérték Üzemeltető számláján történő megjelenését követő 24 órán belül indul a megrendelt termék kézbesítése.

Vásárlástól való elállás joga:

Felhasználónak a 17/1999. (II.5.) Kormányrendelet a távollevők között kötött szerződésekről értelmében a termék átvételétől számított 14 munkanapon belül joga van indoklás nélkül elállni vásárlási szándékától, és a terméket visszaküldeni hiánytalanul, sérülés- és használatmentesen. Üzemeltetőnek kötelessége a vételárat a termék készhez vételét követő harminc napon belül Felhasználónak visszatéríteni. Üzemeltető kizárólag hiánytalan csomagolású, sérülésmentes terméket köteles teljes vételáron visszafizetni. A felmerülő szállítási, illetve a termék sérüléséből fakadó költségek Felhasználót terhelik. Ilyen esetben Üzemeltető írásban értesíti Felhasználót a szállítási díj pontos összegéről.

Üzemeltető utánvétes postai küldeményt, technikai okokból nem tud fogadni. A vételár visszafizetése csak a visszafizetési kötelezettség kivizsgálása után utólag, banki átutalással vagy postai csekken történő visszafizetéssel lehetséges a 17/1999. (II.5.) számú Kormányrendeletben foglaltak szerint.
Az elállási jog nem vonatkozik olyan termékekre, melyeket nem lehet már továbbá új termékként értékesíteni (pl.: felszerelt gumiabroncs, sérült könnyfém felni, acéltárcsa, stb.). Felhasználónak díjmentes elállási joga van abban az esetben, ha a megrendelt terméket Üzemeltető még nem indította el Felhasználónak..

Ezt aFelhasználó telefonon és írásban köteles az Üzemeltetőnek jelezni.

 

Üzemeltető felelőssége, szavatosság kizárása:

Üzemeltető vállalja, hogy minden tőle elvárható intézkedést megtesz a szolgáltatás zavartalansága és folyamatossága érdekében.

Üzemeltető minden szükséges intézkedést megtesz a Felhasználók adatainak biztonsága érdekében. Üzemeltető nem felelős a Felhasználó adatainak Felhasználó által történő nyilvánosságra hozataláért.

Üzemeltető törekszik a Felhasználókkal való együttműködésre, a viták békés úton történő rendezésére.
Üzemeltető a weboldal működése során előálló esetleges zavarok, működési problémák elhárítására törekszik, azokért azonban felelőssé nem tehető. Üzemeltetőa Felhasználók magatartásáért felelősséget nem vállal.

Garancia:

Minden, Üzemeltető által értékesített termékre, Üzemeltető garanciát vállal gyártótól függően 12-24 hónapot. A garancia a vásárlást igazoló dokumentummal (számlával) érvényesíthető.
Reklamációs panaszát Felhasználó köteles Üzemeltető ügyfélszolgálatára e-mail üzenet formájában eljuttatni. A reklamációs termék szállítási költsége Felhasználót terheli. Nem áll módjában Üzemeltetőnek olyan terméket átvenni, ami portósan lett feladva.

A garanciás termékek bevizsgálását a gyártó által kijelölt szakemberek végzik.

Üzemeltető a következő esetekben nem tudja figyelembe venni a garanciális igényt:

  • vásárlást igazoló dokumentum hiánya,

  • külső mechanikai sérülés esetén,

  • nem rendeltetés szerinti használatot követően,

  • túlterhelés esetén,

  • versenyzésre használt olyan termék esetében, melynél a termékleírás ezt nem engedélyezi,

  • javított termék esetén,

  • szakszerűtlen szerelés, javítás miatt, illetve karbantartás hiányából fakadóan,

  • garanciális idő lejárta után,

  • jármű alkatrészeinek és tartozékainak hibája miatt,

  • szakszerűtlen tárolást követően.

 

 

Adatvédelem:

Üzemeltető a felhasználói adatokat a Személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló 1992. évi LXIII. törvény rendelkezéseinek a legteljesebb mértékben eleget téve, az alábbiak szerint kezeli.

Üzemeltető elkötelezett felhasználói személyes adatainak védelmében, kiemelten fontosnak tartja információs önrendelkezési jogaik tiszteletben tartását. Üzemeltető a személyes adatokat bizalmasan kezeli és megtesz minden olyan biztonsági, technikai és szervezési intézkedést, amely az adatok biztonságát garantálja.

A weboldalon a személyes adatok megadása minden esetben önkéntes.

Az adatkezelés jogalapja: a Felhasználó hozzájárulása, illetve az Elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény (Ektev.) 13/A. § (3) bekezdése.

A kezelt adatok köre: vezetéknév, keresztnév, cégnév, e-mail cím, telefonszám, lakcím, rendelési cím (irányítószám, utca, házszám, emelet, ajtó, kapucsengő), rendelt szolgáltatás/termék fajtája, mennyisége, fizetendő összeg, kedvezmény.

Felhasználó nem járul hozzá adatai nyilvánossá tételéhez. Felhasználó az adatai kezeléséről, annak módjáról, tartalmáról, idejéről, helyéről, bármely az adatkezeléssel összefüggő tevékenységről bármikor tájékoztatást kérhet.

Felhasználó a jelen hozzájárulást bármikor visszavonhatja az info@abroncsdepo.hu e-mail címen. Felhasználó adatai az Üzemeltető adatbázisából a tranzakció lebonyolítását követően törlésre kerülnek.

Üzemeltető a személyes adatokat törli, ha azt a Felhasználó kéri, az adatkezelés célja megszűnt, vagy az adatok tárolásának törvényben meghatározott határideje lejárt, azt a bíróság vagy az adatvédelmi biztos elrendelte.

 

Egyéb:

A weboldalon található információk jóhiszeműen kerültek elhelyezésre, azonban azok kizárólag tájékoztató célt szolgálnak. Az információk pontosságáért, teljességéért Üzemeltető nem vállal felelősséget.

Üzemeltető által üzemeltetett internetes áruház biztonsági foka megfelelő, használata nem jelent kockázatot, azonban Felhasználóinknak az alábbi óvintézkedéseket javasoljuk:: használjon vírus és spyware védelmi szoftvereket friss adatbázissal, telepítse az operációs rendszer biztonsági frissítéseit. A weboldalon való vásárlás feltételezi aFelhasználó részéről az internet technikai és műszaki korlátainak ismeretét és a technológiával együtt járó hibalehetőségek elfogadását.

Üzemeltető nem felelős semmilyen kárért, amely a weboldalra való csatlakozás miatt következett be. Felhasználót terheli a számítógépe, illetve az azon található adatok védelmének kötelezettsége.
Szerződő Felek mindent elkövetnek annak érdekében, hogy az esetleges vitás kérdéseiket tárgyalások útján rendezzék. Amennyiben tárgyalásos úton nem lehetséges a jogvita rendezésére, szerződő Felek értékhatártól függően kikötik Üzemeltető székhelye szerint illetékes bíróság kizárólagos illetékességét.

 

 

Kapcsolat, Ügyfélszolgálat:

Ügyfélszolgálat nyitvatartási ideje: munkanapokon, 8.00-17.00

E-mail: info@abroncsdepo.hu

Telefon: 06-70/388-2371

 

Sárospatak, 2014. július 22.